Hvem er vi?

Odin Styrkeløftklubb er en klubb med cirka 90 medlemmer. Klubben er med i Styrkeløftregion Vest og Norges Styrkeløftforbund.

Hva er styrkeløft?

Styrkeløft er en idrett som består av de tre øvelsene knebøy, benkpress og markløft. I konkurranser utføres disse i nevnte rekkefølge. Det arrangeres også konkurranser i bare benkpress. Man konkurrerer i klasser delt inn etter alder, kjønn og vektklasse.

I Norge finnes det to «grener» innen styrkeløft: Utstyrsløfting og utstyrsfri løfting. Odin SK har flere utøvere på landslaget, og en rekke utøvere som deltar i internasjonale konkurranser i begge de to grenene.

Odin SKs landslagsutøvere

Kine Blummenfelt
Kallenavn: K(i)nebøy
Født: 04.03.1991
Landslag: Styrkeløft med utstyr, -63 kg
Meritter: Norgesmester i -57 kg 2014 og 2016, 4. plass junior-VM 2014, gull i markløft EM 2014, bronse i knebøy EM 2016, bronse i knebøy EM 2017
SoMe: @kineblummenfelt på Instagram

Mitt tips for å bli en god styrkeløfter er å aldri gi seg. Når man trener bøy, benk og mark 5 dager i uken, så vil man oppleve en vond kropp. Det er også veldig viktig å få i seg nok næringsrik mat, samt magre proteinkilder.

Anna Dorthea Espevik
Landslag: Benkpress med utstyr, junior -84 kg
Meritter: Verdensmester benkpress 2015, verdensrekord i benkpress med utstyr for ungdom -72 kg (145 kg) satt i 2016, europamester i styrkeløft 2016.
SoMe: @annadorthea på Instagram

 

Det er utroligt gøy å drive med styrkeløft, det går alltid an å bli bedre og man har alltid noe man kan jobbe med/trene på.. Det er en utrolig kjekt og motiverende når man ser at man blir sterkere og bedre, og følelsen man får når man har et bra stevne er ubeskrivelig..:)))

Bjarte Vik Larsen
Kallenavn: Svartebjarte, Lord Bjarte, Bronse-Bjarne, Gud, Brus.
Født: 29.12.1994
Landslag: Styrkeløft utstyrsfritt, junior -120 kg
SoMe: @svartebjarte på Instagram
Meritter: VM-bronse benkpress og 6. plass sammenlagt U23-VM 2016. Nordisk rekord benkpress. NM-gull og beste løfter junior-NM både styrkeløft og benkpress 2016. Norgesrekord knebøy, benkpress, benkpress enkeltløft, markløft og sammenlagt.

Lær deg god teknikk. Tren ofte og mye, men heller med litt lavere vanskelighetsgrad på de fleste settene slik at du får gjort mer arbeid. Periodiser treningen slik at du er sterkest på stevnedagen, og spar de tyngste løftene til konkurransen. Ingen bryr seg om hvor mye du egentlig kunne ha løftet på stevnet dersom du ikke hadde blodmakset på gymmet ukene før for å tilfredsstille egoet og instagram.

Hanne Hagen Rotnes
Kallenavn: T-rex
Landslag: Benkpress med utstyr, -72 kg
Meritter: 5. plass på VM i benkpress 2016, 3. plass på NM benkpress 2015 og 2016.
SoMe: @hhrotnes på Instagram – har lukket profil, men spør gjerne om å følge meg.

Jeg oppdaget styrkeløft da jeg jobbet som sporsjournalist i BA, og fikk sansen for både idretten og miljøet. Siden jeg startet utviklet det seg fort, og i 2016 ble jeg tatt ut på benkpresslandslaget. Jeg liker styrkeløft fordi det er svært målbart, samtidig som man stadig utvikler kroppen. Det beste med idretten er likevel det utrolig gode miljøet, med godt samhold og mange hjelpende hender.

Alexander Kirketeig
Landslag: Styrkeløft med utstyr, -93 kg

Isak Berge Sandbak
Landslag: Benkpress utstyrsfritt, junior -83 kg

Even Bless Liland
Landslag: Styrkeløft utstyrsfritt, -120 kg

 

Mer informasjon om styrkeløft: Norges Styrkeløftforbund: Dette er styrkeløft